2009. január 26. 12:19

Világszerte összesen 6 ezer munkahelyét szünteti meg a Philips holland elektronikai óriás. A létszámcsökkentéstől költséghatékonyabb működést várnak a cégnél.

6 ezer munkahely megszüntetését helyezte kilátásba a holland elektronikai óriás, a Philips. A leépítések révén költségeket kívánnak megtakarítani, mivel a vállalat eredményei romlottak: a múlt évet 186 millió eurós veszteséggel zárta, forgalma 3 százalékkal 26,4 milliárd euró alá esett vissza.

A tavalyi utolsó negyedévi kimutatott veszteség már 1,47 milliárd euró volt, jóllehet már folytak a korábban elhatározott, akkor 3 ezer fősre tervezett, elbocsátások. A forgalom a negyedévben 8,9 százalékkal zuhant.

A több mint 120 ezer főt foglalkoztató vállalatcsoport teljesítménye a tavalyi év folyamán esett vissza látványosan, hiszen 2007. utolsó negyedében még 1,4 milliárd eurós, a teljes 2007-es esztendőre pedig 4,16 milliárd eurós adózott eredménye volt. A vállalat vezetője bejelentette, hogy egyelőre felfüggesztik a saját részvények visszavásárlásának programját.

MTI/Menedzsment Fórum

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés