2009. január 22. 10:39

A csökkenő számítógép-eladások miatt öt egyesült államokbeli és ázsiai gyárát bezárja, s így 5-6 ezer embert bocsát el az Intel.

A bezárások a Santa Monica-i, a kaliforniai, valamint az oregoni, malajziai és Fülöp-szigeteki üzemet érintik. A vállalat szerint a két amerikai gyárban elavult microchip-technológiát használtak.

Az Intel közlése szerint az öt üzem bezárása nincs hatással a modern gyártólétesítmények fejlesztésének folytatására, számol be a BBC News.

A leépítést azután jelentette be a társaság, hogy nyilvánosságra hozta 2008. utolsó negyedévi eredményét. A három hónap alatt 90 százalékkal csökkent a cég nyeresége.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.