2009. január 22. 10:39

A csökkenő számítógép-eladások miatt öt egyesült államokbeli és ázsiai gyárát bezárja, s így 5-6 ezer embert bocsát el az Intel.

A bezárások a Santa Monica-i, a kaliforniai, valamint az oregoni, malajziai és Fülöp-szigeteki üzemet érintik. A vállalat szerint a két amerikai gyárban elavult microchip-technológiát használtak.

Az Intel közlése szerint az öt üzem bezárása nincs hatással a modern gyártólétesítmények fejlesztésének folytatására, számol be a BBC News.

A leépítést azután jelentette be a társaság, hogy nyilvánosságra hozta 2008. utolsó negyedévi eredményét. A három hónap alatt 90 százalékkal csökkent a cég nyeresége.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.