2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező dél-koreai Hankook Tire 133,9 millió eurós üzemi eredménnyel zárta az első negyedévet, ami több mint hatszorosa az előző év azonos időszaki eredménynek - olvasható a cég honlapján közölt jelentésben.

A világ hetedik számú gumiabroncsgyártójának bevétele 2010 első három hónapjában 842,1 millió euró volt, 17,6 százalékkal több mint a tavalyi első negyedévben. A cég magyarországi eladásai 17 százalékkal nőttek. A jelentés szerint az első negyedéves jó eredmények egyrészt a Kínában, Koreában, és Európában tapasztalt erős forgalomnak köszönhetők, de a cég termelékenysége is jelentősen nőtt. Ezen kívül pozitív eredményt értek el a nagy teljesítményű (UHP) gumiabroncsok értékesítésében, mivel a szegmensben folytatódott az erőteljes forgalomnövekedés. A nagy teljesítményű gumik eladásai az első negyedévben több mint 80 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

A Hankook Tire termékeinek és szolgáltatásainak európai értékesítése 17 százalékkal nőtt, a feltörekvő piacokon 49, Közép-és Dél-Amerikában pedig 20 százalékos forgalombővülést könyvelhettek el. Tavaly a konszolidált adatok alapján a Hankook Tire globális forgalma rekordmagasságba, 4.809,9 milliárd koreai vonra (1 forint 6 von) emelkedett, ami 18 százalékos növekedés az előző évhez képest. A 2009-es üzemi eredmény 549,3 milliárd von lett, csaknem az ötszöröse a 2008-ban elért eredménynek.

Tavaly a Hankook magyarországi gumiabroncs-értékesítésének árbevétele 48,550 milliárd forint volt, ez 55,8 százalékos emelkedés a 2008-as 31,770 milliárd forinthoz képest. Az üzemi eredmény 1,171 milliárd forint volt, a 2008-as 8,495 milliárd forintos üzemi veszteséget követően.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!