2012. augusztus 28. 12:52

Uniós forrásból fejlesztette telephelyét az autóalkatrész-gyártásban érdekelt BHG-ASZ Kft. Szekszárdon, a beruházás ötvenkilenc új munkahelyet teremtett, a bővítéstől az árbevétel kétmilliárd forintos növekedését várja Ligeti Ferenc projektmenedzser.

A cég saját területén logisztikai területek létesültek, köztük csomagolóanyag tároló, kamionrakodó és darupálya épült, ezen kívül a meglévő gyárépületek új burkolatot, nyílászárókat kaptak, s kicserélték az alkatrészraktár, a raktár és az iroda tetőszigetelését – sorolta a fejlesztés részleteit kedden Ligeti Ferenc.

A 372 millió forint összköltségű, építést- és infrastruktúrafejlesztést magában foglaló komplex beruházási projekthez a Regionális Fejlesztési Operatív Programból igényeltek támogatást. A projekthez az Új Széchenyi Terv keretében 148,8 millió forint  vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak.

A fejlesztéshez kapcsolódóan a 2010-es 271 fős létszámhoz képest minimum 59 fős létszámbővítést vállalt a kft. Jelenleg 330-340 között van a foglalkoztatottak száma, ami a tervek szerint tovább emelkedik.

A BHG-ASZ Kft. a tavalyi hatmilliárdot meghaladó összeggel szemben az idén 8,5 milliárd forint árbevételt vár.

Ligeti Ferenc elmondta, hogy a cég további két nagy projekten dolgozik. Az egyik technológiafejlesztésre, másik innovációra vonatkozik. Előbbi egy 670 millió forintos projekt, amelyhez már elnyertek 170 millió forint uniós támogatást.

Az 1994-ben alakult BHG-ASZ Kft. fő tevékenységként gépjármű alkatrészeket, jármű- és járműalkatrész gyártáshoz kapcsolódó szerszámokat, illetve egyedi gyártóberendezéseket készít.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.