Mennyit keresnek különböző szinteken a McDonald'snál? Nyílt napok az érdeklődőknek.
Kissé visszás, hogy a cég a karriert mint vonzó lehetőséget emeli ki, miközben kezdetben az összes alkalmazottnak kötelezővé teszi az éttermi munkát, innen pedig - mint tudjuk - csak felfelé vezet az út. Ehhez képest még kevésnek is tekinthető az éttermi dolgozók 85 százalékos aránya. Az ellentmondás firtató kérdésünkre Bőhm György elmondta: néhány menedzsernek csupán kéthetes tréningen kell megtapasztalnia, milyen egy étteremben dolgozni, szemben a többi alkalmazottal, akiknek több hónapot kell itt eltölteniük, mielőtt magasabb szintre juthatnak.
Betekinthetünk a kulisszák mögé
A diákok számára kétségtelenül nyújt vonzó lehetőségeket a cég. Az ösztöndíjprogram keretében az éttermenként legsikeresebben teljesítő diák tanulmányaihoz százezer forint értékben járulnak hozzá. Emellett kilenc éttermi vezetőt jelentkezés és teljesítmény alapján beiskoláztak, akik a pécsi egyetemen HR-végzettséget szerezhetnek. Különböző kiegészítő juttatásokkal is motiválják a dolgozókat (a hónap és az év dolgozója), így éttermenként egy fő pénzjutalmat kap. Emellett egy-egy kiválasztottnak lehetősége nyílik külföldi utazásra, sőt a pekingi olimpián való részvételre is, bár ez utóbbin dolgozniuk is kell.
A Menedzsment Fórum kérdésére, miszerint terveznek-e olyan,
más országokban már elindultreklámkampányhoz hasonló akciókat, amelyek kimondottan az mcdonaldsos állásokat népszerűsítik, Böhm György elmondta: a televíziós imidzskampány mellett azért készülnek nyílt napok tartására, mert fontosnak tartják, hogy az emberek ne gondolkozzanak előítéletesen a gyorséttermi állásokról. Inkább saját szemükkel győződjenek meg azok milyenségéről a "színfalak" mögött.
Ennek főpróbáját tartották meg az újságírók előtt szerdán, amikor is kiderült, a McDonalds kínosan ügyel a higiénia és egyéb törvényi szabályok betartására. Ugyanakkor valószínűleg nem teszi népszerűbbé a céget, hogy a vállalat üzemeltetési igazgatója teljesen normálisnak találta, hogy tíz perc után a kukába kerülnek az ételek, és még csak megoldást sem keresnek azok "hasznosítására".
Bár a vállalat célja a potenciális munkavállalók meggyőzése, az étteremlátogatás során tapasztaltak - iszonyú meleg, tömény ételszag, hangosan zakatoló gépek - alapján nehéz elképzelni, hogy a mekis munka mellett döntsön az, aki máshol is el tudna helyezkedni.
Kovács ZitaMenedzsment Fórum