3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megkapta a szükséges engedélyeket a Pannónia Biztosító, amely jórészt magyar magánszemélyek a tulajdonosai. A cég működéséneke egyik alapelve a hazafiasság, de emellett nemzetközi alapokba termékeit is kínálják, így például Warren Buffet amerikai milliárdos vállalatbirodalmába is befektethetnek a Pannónia Életbiztosító ügyfelei. Mfor.hu tudósítás.

Május 26-án kezdi meg a működését a CIG Közép-európai Biztosító Zrt., amely jórészt magyar magánszemélyek tulajdonában van. A társaság felügyelő bizottságának elnöke Járai Zsigmond, ex-pénzügyminiszter. A volt jegybankelnök elmondta, hogy jelenleg kedvezőtlen a befektetési környezet hazánkban, de a biztosító alapítói bíznak benne, hogy ez rövid idő alatt megváltozik. Járay szerint jelenleg kiszámíthatatlan az adórendszer, nagy a korrupció és hátrányba kezdünk kerülni a régiós versenytársakkal szemben.

Horváth Béla a cég vezérigazgatója is negatív piaci környezetről beszélt, de hozzátette, hogy éppen ilyenkor értékelődik fel az életbiztosítás szerepe. Amikor minden bizonytalan, akkor érzi a lakosság a szükségét életbiztosítás kötésének.

A vezérigazgató elmondta, hogy a cég alaptőkéje jelenleg 3,3 milliárd forint. A tőkét a tulajdonosok három részletben fizetik be, amelynek 40 százaléka már beérkezett, és június 18-ig kell újabb 40 százalékot befizetni. Induláskor a biztosító egyedi kedvezményt nyújt az első ügyfeleiknek. Ennek a keretében lehetőség nyílik egy kedvezményes részvényvásárlási opcióra, amely CIG részvényekre vonatkozik. Ez azért lehet jó befektetést, mert Horváth Béla elmondása szerint 3-4 éven belül tőzsdére kívánják vinni a CIG papírokat. A biztosító a leendő ügyfeleinek, akik ebben az évben legalább 400 ezer forintos életbiztosítást köt, annak 20 százalékos kedvezménnyel lehetősége lesz CIG részvényt vásárolni 200 ezer forint névértékben.

A biztosító egyedüliként a magyar piacon Warren E. Buffet amerikai milliárdos vállalatbirodalmában is befektethetnek a hazai magánszemélyek. Ez alap Horváth Béla szerint az elmúlt harminc évben évi 25 százalékkal növekedett. A Pannónia Biztosító emellett a vagyonkezelést nem maga fogja végezni, hanem versenyeztetik az alapokat. A kezdetekben az alapkezelő partnerek közt lesz a Concorde, a Credit Suisse és a Pioneer Alapkezelő.

Horváth Béla elmondta, hogy a cég célkitűzése, hogy az életbiztosítási piacon piacvezetők legyenek. Ennek garanciája a cég munkatársainak tudásállománya és erre építve a termékfejlesztés folyamatos lesz és három havonként jelennek meg új konstrukcióval a piacon. Az már biztos, hogy az év vége előtt megjelenik a Pannónia egy tisztán kockázati életbiztosítással.

A biztosító a devizakockázat kiszűrésére is nagy figyelmet fordít, és a termékeiket eleve meghatározott árfolyamon kötik a szerződéseket. Így az ügyfél mentesül a devizakockázattól, anélkül, hogy bonyolult valutafedezeti ügyleteket kelljen indítania. A társaság a termékeinek értékesítésére több csatornát épít fel, ezen belül megkezdi egy 100 fős saját értékesítői hálózat kiépítését. De a cég termékei megtalálhatók lesznek a stratégiai partner a BrokerNet kínálatában. A saját értékesítői hálózat az év végére 200-300 tervezik bővíteni.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!