TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Pfizer, amely a magyarországi gyógyszerpiacon jelenleg a 7. legnagyobb szereplő, a Wyeth cég megvételével a 3-4. helyre lép előre - mondta Mario Gattino, az amerikai gyógyszergyártó magyarországi érdekeltségének vezetője csütörtökön Budapesten.

A Pfizer magyarországi piaci részesedése jelenleg közel 5 százalékos, a szintén amerikai Wyeth 1 százalékot tudhat magáénak.

Magyarországon a két cég egyesülése ez év vége előtt, legkorábban októberben zárulhat le - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A Pfizer Magyarország Kft. 2008. évi bevétele 22,1 milliárd forint volt, ebben az évben - a válság hatásait bekalkulálva - a tavalyi eladások szinten tartását tűzte ki célul.

A társaság január végén jelentette be hivatalosan, hogy 68 milliárd dollárért megveszi a Wyeth gyógyszergyárat. Az egyesüléssel a Pfizer termékportfóliója egyebek közt biotechnológiai termékekkel és oltóanyagokkal bővül.

Mario Gattino közölte azt is, hogy a Pfizer saját generikumokkal - a cég által fejlesztett, lejárt szabadalmú gyógyszerek generikus változatával - várhatóan 2010 elején jelenik meg Magyarországon. Egyelőre azonban nem határozta meg, hogy milyen termékek bevezetése várható, mint mondta ezt a piaci lehetőségek döntik majd el.

A generikus piacra való belépésről tavaly hozott döntést az addig kizárólag eredeti, innovatív termékeket gyártó vállalat.

Azóta külön üzletágat hozott létre a generikus piaci jelenlét erősítésére. Ebbe illeszkedik az indiai Aurobindo Pharma céggel idén márciusban kötött együttműködési megállapodás a generikus termékek forgalmazására.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.