Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Pfizer, amely a magyarországi gyógyszerpiacon jelenleg a 7. legnagyobb szereplő, a Wyeth cég megvételével a 3-4. helyre lép előre - mondta Mario Gattino, az amerikai gyógyszergyártó magyarországi érdekeltségének vezetője csütörtökön Budapesten.

A Pfizer magyarországi piaci részesedése jelenleg közel 5 százalékos, a szintén amerikai Wyeth 1 százalékot tudhat magáénak.

Magyarországon a két cég egyesülése ez év vége előtt, legkorábban októberben zárulhat le - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A Pfizer Magyarország Kft. 2008. évi bevétele 22,1 milliárd forint volt, ebben az évben - a válság hatásait bekalkulálva - a tavalyi eladások szinten tartását tűzte ki célul.

A társaság január végén jelentette be hivatalosan, hogy 68 milliárd dollárért megveszi a Wyeth gyógyszergyárat. Az egyesüléssel a Pfizer termékportfóliója egyebek közt biotechnológiai termékekkel és oltóanyagokkal bővül.

Mario Gattino közölte azt is, hogy a Pfizer saját generikumokkal - a cég által fejlesztett, lejárt szabadalmú gyógyszerek generikus változatával - várhatóan 2010 elején jelenik meg Magyarországon. Egyelőre azonban nem határozta meg, hogy milyen termékek bevezetése várható, mint mondta ezt a piaci lehetőségek döntik majd el.

A generikus piacra való belépésről tavaly hozott döntést az addig kizárólag eredeti, innovatív termékeket gyártó vállalat.

Azóta külön üzletágat hozott létre a generikus piaci jelenlét erősítésére. Ebbe illeszkedik az indiai Aurobindo Pharma céggel idén márciusban kötött együttműködési megállapodás a generikus termékek forgalmazására.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.