Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Hongkong gazdasága élvezi a legnagyobb szabadságot a világon - derül ki az amerikai Heritage Foundation legújabb, idei felméréséből. Magyarország világviszonylatban a 44., a 41 európai ország közül a 25. helyen áll, helyezése valamivel elmarad a régiós átlagtól.

Hongkong már 13 éve őrzi első helyét a 157 országot felölelő listán, a második Szingapúr, a harmadik Ausztrália, majd az Egyesült Államok és Új-Zéland következik. Ugyanakkor a világ két leggyorsabban fejlődő gazdasága, India és Kína csak a 104. és a 119. helyre került.

A kutatók egyebek mellett az üzleti élet, a kereskedelem, a fiskális és a monetáris politika, a pénzügyek, a beruházások, a tulajdonviszonyok szabadságának mértékét, valamint a függőséget az államtól vették nagyító alá az egyes országokban.

Magyarország a 44. helyre került, a gazdasági szabadság foka 66,2 százalék, 0,9 százalékponttal alacsonyabb, mint az előző felmérésben, de a csökkenés elsősorban metodológiai változásokra vezethető vissza. Csehország a 31. helyen áll, 69,7 százalékkal, Szlovákia a 40., 68,4 százalékkal.

A legkevésbé szabadnak Líbia, Kuba és Észak-Korea gazdaságát minősítették a Heritage kutatói.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.