2p

A munkatársaknak szakmai képzésre, a vezetőknek önkormányzati ciklusokon átívelő mandátumra volna szükségük - hangzott el a Mostohagyermek-e a helyi média? című hétfői budapesti sajtóbeszélgetésen.

Kisebb településeken sokkal érdeklődőbbek az emberek a helyi lap iránt, így annak sokkal nagyobb hatása lehet az ügyekre, mondta, hozzátéve, éppen a kisebb közösségeknek szóló orgánumokra jellemző, hogy több lábon állnak, például úgy, hogy nem ingyenesek, ugyanakkor éppen ezeken a helyeken jelent problémát egy hat évvel ezelőtt bevezetett összeférhetetlenségi korlát.

Magyarországon ma nagyon óvatos becslések alapján is mintegy 3500 helyi médium működik: másfél ezerre tehető a lapok, 8-900-ra a tévék, 120-150-re a rádiók száma, míg a honlapokéról nincsenek még közelítő adatok sem - végzett röpke médiaszámtant Zöldi László sajtókutató, a Nyíregyházi Főiskola docense.

Mint mondta, az átlagos polgármester a helyi sajtónak "nem ad zsebpénzt, de foggal-körömmel ragaszkodik hozzá", és olyannyira sajátjának tekinti azt, hogy csak a nála írt szakdolgozatok adatai alapján vagy kétszáz olyan településvezetőről tud, akit fel lehetne függeszteni hivatalából a fent említett összeférhetetlenségi klauzula alapján.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!