2008. június 3. 15:04

Fontos nemzetközi vezetői feladatokat bíznak 2008. június 1-től magyar menedzserekre a Henkelnél. Változás van a magyar vállalat vezetésében is.

Deák Ferenc hazai ügyvezetői igazgatói posztja mellé elvállalta a Ragasztás Technológiák üzletág irányítását. Ezt a feladatkört korábban Szennyai Róbert látta el, aki a közép-kelet-európai régió technológia szakterületekkel foglalkozó szervezetét irányítja mostantól Bécsből. Szendrei Csaba eddigi oroszországi regionális vezetői megbízatása után a közelmúltban a Henkelbe integrált National Starch & Chemicals integrációs menedzseri posztját tölti be az Egyesült Királyságban.

Szennyai Róbert irányítja majd a régió 24 országában az ipari felhasználókat kiszolgáló szervezetet. A fiatal szakember a Henkel Magyarországnál értékesítési területen kezdett tizenegy évvel ezelőtt, és eddigi munkája elismeréséül tavaly nevezték ki az Adhesives Technologies (Ragasztás Technológiák) összevont üzletág igazgatójának. Innen lépett tovább a nemzetközi menedzseri pozícióba.

A brit Slough-ban folytatja henkeles karrierjét Szendrei Csaba, aki a nemrégiben megvásárolt National Starch & Chemicals vállalat tevékenységének integrációját vezeti a Henkel EMEA regiójában (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a speciális ipari ragasztás és technológiák területen. Szendreitől nem idegen a nemzetközi csapatban való munka, mert a Henkel Magyarországnál végzett tevékenysége és egy kétéves düsseldorfi megbízatása után megkapta területének regionális és oroszországi irányítását is, és innen került jelenlegi posztjára.

A Henkel CEE-nél eddig is dolgoztak magyarok nemzetközi pozíciókban Szendrein kívül, például Fábián Ágnes értékesítési menedzser nyolc éve végzi a Henkel CEE regionális vállalatnál a lakossági és szakipari ragasztóanyagok értékesítésének koordinálását 31 közép-kelet-európai országban. Sikeres magyarországi munkájának eredményeit hasznosítja a nemzetközi porondon.

További karrierhíreket az mfor.hu Egyről a kettőre rovatában talál.

Menedzsment Fórum