2p

Védené az ellenséges felvásárlástól a Molt, ha a magyar állam megvásárolná az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftegaz) részvénycsomagját - mondta Hernádi Zsolt, az olajtársaság elnök-vezérigazgatója az MR1 reggeli műsorában pénteken.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy ez az állam számára is megnyugtató lenne, mert a Mol olyan stratégiai eszközöket birtokol, amelyek nem csak a magyar állam, hanem a közép-európai országok számára is fontos az, hogy ne kerüljenek ellenséges kézbe.

Hernádi Zsolt kijelentette, hogy nem folynak tárgyalások a Mol és a Szurgut között. A tulajdonosok közötti adásvételi tárgyalásokról általában értesítik az olajcég menedzsmentjét - mondta, hozzáfűzve: "ha kérnek, akkor adunk támogatást".

"Az elmúlt tíz évben mindig regionális játszmában éreztem a Molt" - mondta Hernádi. Energiapolitikáról lévén szó, rossz jel lenne, ha Mol nem lenne részese - tette hozzá.

A Mol elnök-vezérigazgatója határozottan kijelentette, hogy  az INA nem lehet alku tárgya a Szurgut Mol-részvényeivel kapcsolatban. A horvátországi olajcég irányításának megszerzése Európán kívüli lehetőségeket biztosít a Mol számára, mondta a Hernádi és utalt szíriai kitermelési lehetőségekre, de megemlítette az adriai lelőhelyeket is.

A válságadó esetleges meghosszabbításával kapcsolatban Hernádi Zsolt ismét kifejtette, hogy az nagyon rossz üzenet lenne minden külföldi és magyar befektetőnek. "A rendcsinálás mindenkinek érdeke" - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója - a makro gazdasági rendcsinálás is az, hogy az állam hatékonyabban működjön, de minden ilyen programnak két-három éven belül meg kell térülnie - hangsúlyozta a Mol elnök-vezérigazgatója.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!