<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hivatalosan is elutasította a horvát legfelsőbb bíróság a Hernádi Zsolt védői által benyújtott fellebbezést, így már biztos, hogy a Mol elnök-vezérigazgatójának jelenléte nélkül is megindulhat büntetőperének bírósági szakasza - írta a Magyar Nemzet a Zágráb megyei bíróság szóvivőjére hivatkozva.

A lap keddi számában Kresimir Devcic elmondta, szerinte már a héten kiderülhet, mikor kezdődik el a tárgyalás.

A szóvivő szólt arról is, hogy az első tárgyalási napon ismertetik majd az ügyvédek, hogy milyen bizonyítékokat szeretnének felvonultatni. Ekkor derülhet ki, hogy tanúként beidézik-e Tóth Józsefet, a Mol elnökének korábbi tanácsadóját.

A lap emlékeztet arra, hogy Hernádi Zsoltot Horvátországban azzal vádolják, hogy 2009-ben Ivo Sanander, akkori miniszterelnöknél, kenőpénzért cserébe elérte: a Mol - a veszteséges gázüzletág  kivételével - megszerezhesse az INA horvát energetikai társaság irányítási jogait.

A vádat tagadó magyar üzletember ellen Magyarországon is indult eljárás hasonló váddal, egy volt Mol alkalmazott és kisrészvényes kezdeményezésére. Első fokon május végén Budapesten a bíróság felmentette Hernádi Zsoltot, másodfokon az ősszel folytatódik a per.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.