2009. október 1. 05:36

Tőkeemelést hajtott végre a Heti Válasz Kft.-ben a cég új tulajdonosa, az Infocenter.hu Zrt., értesült a HVG. A társaság így visszafizette Lantos Csaba cégének a veszteségek fedezésére átutalt 230 millió forintot.

A kiadóvállalat jegyzett tőkéjét 15,5 millió forintról 21,5 millió forintra növelték úgy, hogy az új, 6 millió forint névértékű törzsbetétért az Infocenter.hu 230 millió forintot fizetett, s ebből 224 millió a tőketartalékba került - tudta meg a HVG.

Ezzel párhuzamosan a cég visszafizette a Lantos Csaba érdekeltségébe  tartozó korábbi tulajdonos, a Csemgando Kft. számlájára azt a 230 millió forintot, amit az – egy 2008 végi döntésre – a veszteségek fedezésére pótbefizetésként utalt át. A Fellegi Tamás és a koppenhágai DEFAP-csoporthoz tartozó Central Media Holding Aps kezében lévő Infocenter.hu augusztus végén vette meg a kiadót.

A Heti Válasz kiadója tavaly 851 millió forint nettó árbevétel mellett 21 milliós adózás előtti eredményt ért el. Az új médiacsoport szervező Infocenter.hu nemrég megvásárolta a veszteséges Lánchíd Rádiót is, s annak érdekeltségén, az Advenio Zrt.-n át országos kereskedelmi rádiós jogra is pályázik.