1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A Vám- és Pénzügyőrség az idegenforgalom szempontjából kiemelt területeken működő kereskedelmi egységekben, a piacokon és alkalmi rendezvényeken a múlt héten végzett 224 ellenőrzésből 70 esetben állapított meg jövedéki és egyéb jogsértést, aminek eredményeként 4,3 millió forint bírság kiszabása várható, illetve 3 üzletet bezártak a pénzügyőrök.

A vámhatóság közleményben ismerteti: a fokozott revizori akció tizenegyedik hetében jellemzően nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt kellett eljárni, de 13 esetben adózatlan jövedéki terméket is lefoglaltak.

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében a pénzügyőrök augusztus elejétől végeznek országszerte ellenőrzéseket. A civil ruhás revizorok a számla- illetve nyugtaadás meglétét célzó próbavásárlásokat követően ellenőrzik a készleten lévő jövedéki termékek származását, adózott voltát.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!