<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Svédországban folyik a birkózás, eltöröljék-e a vagyonadót, ami ellenzői szerint megfojtja a vállalkozásokat. A kormányzat egyelőre az őszre halasztotta a kérdést, nevezetesen az adóreform megvitatását.

Az adó teljes felszámolására mindazonáltal nem lehet számítani, jóllehet a vagyon, az ajándék és az örökség megadóztatása a teljes svéd adóbevételek kevesebb mint egy százalékát tesz ki. Ellenzői szerint ugyanakkor a tőkekiáramlást erősíti, ezáltal árt a svéd koronának is.

A kormányzat is szeretné, ha ellenkező irányú lenne a tőkemozgás. Becslések szerint a külföldi adóparadicsomokba eddig kimentett svéd tőke értéke megközelíti az éves svéd GDP 60 százalékát - számolt be az AFP.

Ha ennek egy része visszajönne Svédországba, vagy új vállalkozásokat segítene kockázati tőkeként, akkor jelentős számú munkahelyet lehetne teremteni, elsősorban a kis- és középvállalati szektorban.

Kapcsolódó anyagok
Társasági adó szintjét tekintve Magyarország jól áll
Munkahelyüket féltik a svédek

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.