<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Minden idők második legnagyobb összegű bírságát, 7,1 millió dollárt készül kiróni az amerikai szövetségi légyügyi hatóság (FAA) az American Airlines légitársaságra, mert a társaság megszegte a gépek karbantartására, illetve a személyzet drog- és alkoholtesztjének elvégzésre vonatkozó előírásokat.

Az FAA megállapításai szerint a légitársaság tavaly decemberben nem végezte el a szükséges javításokat két olyan MD-80-as gépen, amelynek meghibásodott a robotpilótája, és a hiba észlelése után még 58 alkalommal szállított úgy utasokat, hogy a gépek nem voltak műszakilag megfelelő állapotban. Ezzel veszélyeztették az utasok és a személyzet biztonságát.

Az FAA vizsgálata arra is fényt derített, hogy a légitársaságnál 2005-2007 között nem az előírásoknak megfelelően végezték el a drog- és alkoholellenőrzést a légi személyzet és más alkalmazottak körében, akik között egy pilóta is volt. Több esetben az alkalmazottak előre tudták, hogy vizsgálatnak vetik alá őket.

Az év korábbi részében az FAA minden idők legnagyobb bírságát, 10,2 millió dollárt rótt ki a Southwest Airlines-ra, ugyancsak a karbantartással kapcsolatos előírások megszegése miatt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.