TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. február 7. 04:44

Országos tévécsatornának számít a Viasat3, ameddig ennek ellenkezőjét nem mondja ki a bíróság - döntött médiahatósági források közlése szerint a Fővárosi Ítélőtábla szerdán.

A bírói fórum a televízióadó azon kérését utasította el, hogy a végső döntésig ne kelljen végrehajtaniuk az országos csatornákra vonatkozó kötelezettségeket; ezen adók esetében a médiatörvény hírműsor-sugárzási kötelezettséget, valamint tulajdonosi koncentrációkorlátokat ír elő.

Kocsis Attila, a Viasat Hungária Zrt. vezérigazgatója nem kívánt nyilatkozni az ügyben az MTI megkeresésére, de annyit közölt, már körvonalazódik, milyen további jogi lépéseket tesznek.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly április 11-én minősítette országos tévécsatornává a Filmmúzeumot, a Spektrum TV-t, a Viasat 3-at, valamint a Sport1-et.

A közműsor-szolgáltatóként működő Filmmúzeum kivételével az ORTT megállapította az adók műsorszolgáltatási díját is: ez a Spektrum esetében közel 23 millió, a Viasat 3-nál több mint 36 millió, a Sport1-nél 13 és fél millió forintra rúg.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.