TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az IBM székesfehérvári gyárának bezárásával elbocsátott dolgozók munkába állását, illetve vállalkozóvá válását segítő hitelkonstrukciót hozott létre Székesfehérvár önkormányzata, az IBM és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Warvasovszky Tihamér polgármester, Mohácsi Péter ügyvezető igazgató és Tóth Ferenc igazgató. Azért döntöttek erről, mert a hitel igénybevétele gyors megoldást kínálhat a munkanélkülivé vált dolgozók egy részének az újrakezdéséhez, mondták.
A mikrohitelen, illetve a két éve létrehozott városi hitelkonstrukción alapuló újrakezdési kisvállalkozói hitelt az IBM -től elbocsátott, vállalkozásba kezdők vagy az őket alkalmazó mikrovállalkozások vehetik igénybe.

A hitel összege nem haladhatja meg a hatmillió forintot, s tárgyi eszközök és forgóeszközök vásárlására, illetve egyéb beruházások finanszírozására használható fel, lejárata maximum öt év, kamata a jegybanki alapkamathoz igazodik.

A vállalkozásba kezdő dolgozóktól az IBM a vállalkozás indításával kapcsolatos költségek egy részét is átvállalja. A hitelnyújtást biztosító alapba a cég 300 millió forintot helyez el. Az első 120 millió forintot rövidesen át is utalja - mondta Mohácsi Péter ügyvezető igazgató. Székesfehérvár jövő évi költségvetéséből a célra ugyancsak jelentős összeg elkülönítését tervezik, de annak mértékéről Warvasovszky Tihamér polgármester egyelőre nem kívánt többet mondani. Az elbocsátásra kerülő dolgozók egy része állásidőn van, a felmondások január 2.-án kezdődnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.