2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hivatalosan is bejelentették, amit már régóta tudtunk: a Nokia telefonüzletága a Microsoft tulajdonába került. Az akvizíciót a Nokia részvényesei és az érintett országok versenyhivatalai is jóváhagyták.

Mint azzal már mi is foglalkoztunk itt az mfor.hu-n, pénteken zárult a mobiltelefónia történetének egyik legfontosabb akvizíciója. Az üzletág megvásárlása az első jelentős lépés abba az irányba, hogy a Microsoft és a Nokia teljesen összeolvadjon, miután a két cég már évek óta együttműködik.  A Microsoft az ügylet keretében minden meglévő Nokia készülékre garanciát vállalt.

A jövőben a Nokia korábbi elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop, a Microsoft Devices Group ügyvezető alelnökeként felügyeli a hardver üzletágat és ő lesz felelős a többek között a Lumia okostelefonok és tabletek, a Nokia mobiltelefonok, az Xbox hardverek, a Surface, Perceptive Pixel (PPI) termékek és kiegészítők fejlesztéséért is. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója örömmel fogadta az új csapatot, kiemelve, hogy továbbra is az innováció felgyorsítására fektetik a hangsúlyt a mobiltechnológia és a felhőszolgáltatások területén.

A Windows Phone jelenleg a leggyorsabban növekvő mobil operációs rendszer az okostelefonok piacán, amelynek díjnyertes készülék-portfóliója is folyamatosan bővül. Az IDC felmérése szerint 2013. negyedik negyedévében a Windows Phone 91 százalékos éves növekedéssel a három legnagyobb mobil operációs rendszer egyikeként megszilárdította pozícióját. Mindezek mellett, a Nokia mobil-üzletágának birtokában a Microsoft megcélozhatja az alsó- és középkategóriás mobil eszközök piacát is, amely évi 50 milliárd dolláros bevételt hozhat a cég számára. Emellett világszerte új felhasználók milliói találkozhatnak először a mobil technológiával és ismerhetik meg a Microsoft szolgáltatásait.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!