<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Hivatalosan is bejelentették, amit már régóta tudtunk: a Nokia telefonüzletága a Microsoft tulajdonába került. Az akvizíciót a Nokia részvényesei és az érintett országok versenyhivatalai is jóváhagyták.

Mint azzal már mi is foglalkoztunk itt az mfor.hu-n, pénteken zárult a mobiltelefónia történetének egyik legfontosabb akvizíciója. Az üzletág megvásárlása az első jelentős lépés abba az irányba, hogy a Microsoft és a Nokia teljesen összeolvadjon, miután a két cég már évek óta együttműködik.  A Microsoft az ügylet keretében minden meglévő Nokia készülékre garanciát vállalt.

A jövőben a Nokia korábbi elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop, a Microsoft Devices Group ügyvezető alelnökeként felügyeli a hardver üzletágat és ő lesz felelős a többek között a Lumia okostelefonok és tabletek, a Nokia mobiltelefonok, az Xbox hardverek, a Surface, Perceptive Pixel (PPI) termékek és kiegészítők fejlesztéséért is. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója örömmel fogadta az új csapatot, kiemelve, hogy továbbra is az innováció felgyorsítására fektetik a hangsúlyt a mobiltechnológia és a felhőszolgáltatások területén.

A Windows Phone jelenleg a leggyorsabban növekvő mobil operációs rendszer az okostelefonok piacán, amelynek díjnyertes készülék-portfóliója is folyamatosan bővül. Az IDC felmérése szerint 2013. negyedik negyedévében a Windows Phone 91 százalékos éves növekedéssel a három legnagyobb mobil operációs rendszer egyikeként megszilárdította pozícióját. Mindezek mellett, a Nokia mobil-üzletágának birtokában a Microsoft megcélozhatja az alsó- és középkategóriás mobil eszközök piacát is, amely évi 50 milliárd dolláros bevételt hozhat a cég számára. Emellett világszerte új felhasználók milliói találkozhatnak először a mobil technológiával és ismerhetik meg a Microsoft szolgáltatásait.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.