<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Hosszú várakozás után nyitja meg harmadik magyarországi üzletét a svéd áruházlánc, az új egység a XXIII. kerületben, Soroksáron lesz.

Pletyka szintjén évek óta lehetett arról hallani, hogy az IKEA nem tett le a további magyarországi terjeszkedésről, ám hivatalosan ezt soha nem erősítették meg a vállalat részéről.

Most ugyanakkor a svéd vállalat hivatalosan is megerősítette az új áruház építési szándékát, mégpedig a XXIII. kerületben, Soroksáron. Mint közleményükben fogalmaztak, az IKEA megfelelt a XXIII. kerületi, soroksári telek tulajdonlásával kapcsolatos törvényi és jogszabályi előírásoknak, és immár az építési engedély birtokában folytatja a harmadik áruház előkészítését.

Azt is hangsúlyozták, hogy egy IKEA-áruház építése hosszú távú folyamat, amely több, az IKEA nemzetközi szabályzatában rögzített részfolyamatból épül fel. A következő lépésre akkor kerülhet sor, ha elkészülnek a hatástanulmányok, és lezárul az építési terület vizsgálata is. A harmadik áruház megnyitásának időpontját és annak részleteit akkor tudják pontosítani, ha minden kapcsolódó külső és belső előkészítés befejeződik.

A lakberendezési piac meglehetősen nehéz időszakot élt át a válság alatt Magyarországon, hiszen a kiskereskedelmi forgalom megtorpan. Az idei év ugyanakkor – hasonlóan a teljes szektorhoz – már némi javulást hozott. Talán ennek is betudható, hogy a közelmúltban látott napvilágot az a hír, hogy a Zara divatlánc Home névre hallgató egysége - mely lakberendezési eszközöket forgalmaz - is megnyitja első magyarországi üzletét. Valószínűsíthető, hogy a javuló kilátások ösztönözték az IKEA-t is a harmadik üzlet megnyitására.

A svéd hátterű vállalat publikus eredménykimutatásai alapján az utóbbi időben már némileg javított a helyzetén. A legutolsó évi (2012. 09. 01. és 2013. 08. 31. közötti) belföldi értékesítése ugyanis 34,7 milliárd forintot tett ki az egy évvel korábbi 33,8 milliárd után. Igaz, a nyeresége ezzel szemben visszaesett, hiszen a 2011-2012-es időszakban még 100 millió forint felett volt, a 2012-2013-as időszaban viszont csak 21 millió lett. Ha néhány évre visszatekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy az IKEA Lakberendezési Kft. stabilan 30 milliárd forint feletti forgalmakat ért el, a 2009-2010-es évben azonban tetemes, 1,6 milliárd forintos veszteséget szenvedett el.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.