2017. október 12. 11:49

Az október 12-i Cégközlönyben megjelentek alapján hivatalosan is egyesült a Viasat Hungá ria Szolgáltató Zrt. és az AXN Magyarország Szolgáltató Kft.

A Viasat és az AXN 2017. szeptember 20-án döntött arról határozatban, hogy egyesülnek, áll a közlöny híradásában. Az egyesülés a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény szerinti időpontja 2017. december 31.

Az egyesülő társaságok az összeolvadást követően megszűnnek és egyetemes jogutódjuk a Sony Pictures Television Central Europe Kft. lesz.

A Viasat megszerzése viszonylag régi történet, hiszen még 2015 novemberében jelentették be, hogy lezárult az ügylet, amelynek keretében a Sony Pictures Television Network (SPT) felvásárolta a Modern Times Grouptól (MTG) a Viasat Hungária Zrt. részvényeit.

A Sony Pictures közleményében akkor arról írt: a felvásárolt cég portfóliójába a VIASAT3 és VIASAT6 csatornák, valamint a Viasat Play digitális szolgáltatás tartozik. Az SPT eddig az AXN, az AXN White és AXN Black lineáris csatornákkal és két digitális szolgáltatással, az AXN Now és az AXN Player platformokkal volt jelen a magyar médiapiacon.

A vevő egyébként 2015 február közepén jelentette be, hogy megveszi az MTG érdekeltségeit, majd október végén közölték, hogy az ügyletet jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal. Akkor azt írták, hogy a tranzakció tényleges lezárását követően az SPT Networks portfóliója 6,3 százalékos közönségarányra emelkedik a kereskedelmileg fontos 18-49 éves célcsoportban Magyarországon, ezzel a hazai piac második legnagyobb kábel- és harmadik legnagyobb kereskedelmi portfóliója lesz.

mfor.hu


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.