"Az egyesült királyságbeli dolgozók több mint egytizede nagyjából 3-6 kilogrammot hízott a jelenlegi munkahelyén" - közölte Michael Farry európai hr-vezető. "A mozgalmas napokon, az irodai finomságok csábítása mellett gyakran nehéz jó döntéseket hozni az étkezésről. Ugyanakkor, ha időt szánunk rá esténként és reggelenként, mielőtt dolgozni megyünk, hogy csomagoljunk magunknak ebédet és valami harapnivalót, segíthet az egészséges étkezésben, és így könnyebb kordában tartani az ételek mennyiségét is."
A kutatás szerint sok brit alkalmazott nem foglalkozik azzal, hogy mit eszik. A kutatásban résztvevők 38 százaléka közölte, hogy legalább egyszer egy héten ebédel, és csak tíz százalékuk teszi ezt ötször egy héten - idézte az Online Recruitment a CareerBuilder.co.uk-t.
Néhány dolgozó soha nem megy ki az épületből, hogy ebédeljen, inkább az ételautomatát választja. Tíz százalékuk ebédel az automatából legalább egyszer egy héten.
Amikor a harapnivalókról kérdezték őket, a dolgozók 43 százaléka válaszolta, hogy több egészségtelen ételt eszik az irodában, mint otthon. Tizenöt százalékuk pedig elismerte, hogy nem eszik rendszeresen gyümölcsöt és zöldséget a munkahelyén.
Hatvanöt százalék legalább egyszer egy nap bekap valami harapnivalót. Harmincnyolc százalékuk legalább kétszer, tizennégy százalékuk pedig háromszor falatozik. A kutatás szerint valószínűleg elég lenne egyszer egy nap ezt tenni, hogy energiaforrást vegyünk magunkhoz.
A felmérés során azt is vizsgálták, hogy hányszor tartanak a dolgozók kávészünetet: az alkalmazottak 59 százaléka kávézik legalább egyszer egy nap, 48 százalékuk pedig legalább kétszer.