<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Véglegessé vált az Erste csoport új szervezeti felépítése: az Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG 2008. augusztus 9-én jogilag is külön vált az Erste Group Bank AG elnevezésű, újonnan létrehozott holdingvállalattól.

Az új vállalati struktúrára az Erste Banknak a kelet-közép-európai régióban végrehajtott terjeszkedése miatt volt szükség. A bank vezetősége 2006 decemberében határozott úgy, hogy a holdinggá alakulás 2008 közepére mind jogilag, mind pedig szervezetileg lezáruljon, áll a társaság közleményében.

Az erőfeszítések eredményeként világosan különváltak a feladatkörök az ezentúl a holdingtársaság szerepét betöltő Erste Group Bank AG és az egyes országokban működő leányvállalatai között, így a helyi bankok most már kizárólag az adott piacon végzett tevékenységükre tudnak összpontosítani.

A holdingtársaság, vagyis az Erste Group Bank AG a stratégiai irányítás feladataira összpontosít, emellett az egyes országokban biztosítja a helyi üzletágak számára az infrastruktúrát. A holdingtársaság mindemellett még az üzleti területek, vagyis a Világpiacok, valamint a Csoportszintű Vállalati és Befektetési Banki Szolgáltatások üzletág működéséért is felelős.

A holding ügyfelei számára a jogi különválás úgy jelenik meg, hogy megváltozik a vállalat neve, bank azonosító kódja, IBAN-száma, valamint a SWIFT- és BIC-kódja.

Az osztrák Erste-leány ügyfelei az Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG ügyfelei maradnak, és továbbra is a már eddig is ismert bankfiókok és ügyfélközpontok szolgálják ki őket. Számukra mindössze a társaság cégjegyzékszáma változik.

Az Erste-részvények kódja, valamint az összes egyéb szimbólum további intézkedésig változatlan marad. Az Erste-részvényeket a bécsi, a prágai és bukaresti értéktőzsdén jegyzik. Az Erste Bank részvényeinek új rövidítésére való technikai átállás 2008. második negyedévében történik meg.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.