<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Horvátország nem mérlegeli, hogy eladja az INA olajvállalatban birtokolt állami részvénycsomagot - mondta Slavko Linic horvát pénzügyminiszter kedden.

Linic Eszéken újságíróknak hangsúlyozta, nem hiszi, hogy bármilyen esetben megfontolnák, hogy "harmadik félnek" eladják az állami részvényeket.

Kérdésre válaszolva Linic azt mondta, hogy Horvátország nem elégedett a Molnak az INA-val kapcsolatos politikájával, mert nem ruháztak be az olaj- és földgázkutatásba vagy a finomítók felújításába. Amíg ez marad a helyzet, addig nehéz elképzelni, hogy bárki is mérlegelné az állami részesedés csökkentését, bármekkora szüksége is lenne a pénzre az államnak - tette hozzá.

A Moscow Times-ra hivatkozva horvát lapok hétfőn azt írták, hogy az orosz Gazprom érdeklődne a részvények iránt, ha a kormány felkínálná őket megvételre.

A Mol 49,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a horvát olajvállalatban, a horvát állam pedig a részvények 44,8 százalékát birtokolja.

MTI