2017. március 17. 09:13

Épül tovább a birodalom.

Mészáros Lőrinc egyre nagyobb szeletet kanyarít ki a szállodaiparból, most épp Mészáros Pollux Hotel Zrt. néven hotelcéget alapított, írja a Hvg.hu. Az új teremtmény 50 millió forintos alaptőkével jött létre, székhelye Felcsúton van, közvetlen tulajdonosa pedig a Mészáros Gasztro Kft., melyet tavaly júniusban alapítottak, és melyen keresztül vásárolta meg a nemrég a Témadesign Kft.-t, az ötcsillagos Andrássy Rezidencia gazdáját a gázszerelőből lett polgármesterből lett szuperüzletember.

A Pollux vezérigazgatójának Somlyai Zoltánt tették meg, aki 2012 és 2015 között a Kempinski Hotel Zrt.-ben dolgozott, jelenleg a Hunguest Hotel Zrt. igazgatósági tagja, és fő részvényese és vezetője a kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz sorolt Mahart-ház szállodaüzemeltető cégének, a Pannon Tessera Hospitalis Zrt.-nek.

A Hvg szerint Magyarországon egyébként nem is működik Pollux nevű szálloda, a svájci Zermattban viszont létezik a négycsillagos Hotel Pollux alpesi vendéglátóhely, a Matterhorn csúcs közelében. A névazonosságon kívül egyelőre úgy tűnik, nincs kapcsolat a két fél között.

Mészáros február végén lett 20 százalékos tulajdonos a több mint 20 szállodát üzemeltető Hunguest Hotel láncot tulajdonló Konzum Nyrt.-ben, múlt héten pedig kiderült, hogy vett egy ötcsillagos szállodát Tokaj-Hegyalján.

mfor.hu