Egy konfliktus vagy probléma kezelése éppúgy növeli az örömérzetünket, mint egy nehéznek vélt kihívás megoldása. A vidám hangulatú munkahelyi légkörben végzett napi rutin is boldogsághormont szabadít fel ugyanúgy, mint a kávészünetben folytatott jóízű beszélgetés vagy egy gyors pasziánsz a számítógépen.
[ajanlo=1480][igazitas=left/]Laczkó Emőke egészségpszichológus szerint akkor is lehetünk boldogok, ha a főnökünk frusztrált, a kollégáink pedig savanyúak, a boldogsághormont ugyanis étkezésünkkel is szaporíthatjuk. A természetes, zsírszegény, szénhidrátot tartalmazó ételek javíthatnak a hangulatunkon, így érdemes az étkezdében vagy épp az üzleti ebéden köretként héjában főtt krumplit, durumtésztát vagy barna rizst rendelni.
Jótékony hatása van a nevetésnek is, ennek megfelelően Amerikában több olyan tréningcég is van, amelyik kifejezetten felső vezetők számára szervez humorkurzust, hogy így űzze el a stressz okozta rosszkedvet, csökkentse a kiégés veszélyét - számol be a Világgazdaság.