A legendák helyett a valóságot tapasztalhatja meg minden érdeklődő, aki ellátogat október 13-14-én, délután 3 és 5 óra között bármelyik hazai McDonald's étterembe. A vendégek utánajárhatnak, mit is jelent pontosan a tavaly bevezetett fogyasztói tájékoztató rendszer, de elsőként értesülhetnek a vállalat transzzsírsav csökkentést eredményező fejlesztéséről is.
A gyorsétterem-lánc nem titkolt célja, hogy az ételek elkészítése mellett egyre átláthatóbbá, nyitottabbá tegye működését. A hétvégi étteremtúrák során az étteremvezetők kalauzolnak, magyaráznak és megmutatnak mindent, ami a vállalattal kapcsolatban felmerülhet.
Az idei Nyílt Napokon több téma is kiemelt szerepet kap; a tavaly bevezetetett fogyasztói tájékoztató rendszert még közelebbről ismerhetik meg a McDonald's vendégei. A gyorsétterem-lánc elsőként jelent meg a magyar piacon az INBÉ-n (Irányadó Napi Beviteli Érték) alapuló tájékoztatással, amely a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz kíván segítséget nyújtani.
A programhoz kapcsolódik a McDonald's új kiadványa is, amely a Nyílt Hétvégét követően kerül az éttermekbe. Ezekben a füzetekben a vállalat ételei a feltüntetett tápértékek alapján más ételekkel való összehasonlításban szerepelnek, áll a társaság közleményében.