2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Újabb milliárdoktól esett el Simicska Lajos Közgépe, így a társaság alig 3 hónap alatt már 11 milliárd forint értékű munkát veszített el.

A szerdán megjelent Közbeszerzési Értesítő hirdetménye szerint a Heves megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás területén kell tovább fejleszteni a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszert, illetve ennek a projektnek a tervezési és kivitelezési munkáit elvégezni. Noha Simicska Lajos Közgépe is pályázott, a tenderen a debreceni székhelyű KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. győzedelmeskedett. Az eredetileg 2,7 milliárd forintra becsült tendert a cég 2,38 milliárdos ajánlattal nyerte meg.

Miután a korábbi években szinte már megszokhattuk, hogy amin elindul a Közgép, ott nyer, a mostani helyeztet felfoghatjuk úgy is, hogy 

idén összesen már 11 milliárd forinttól esett el.

 

Ám nem ez volt a legdrágább "bukása", hiszen még február közepén egy 3,3 milliárd forintos munkát nem tudott megszerezni a cég. Azt az új-Közgépként is emlegetett tiszakécskei cég, a Duna Aszfalt vitte el.

Csak márciust nézve egyébként összesen 4 milliárdtól esett el a Közgép, a hónap elején ugyanis egy 1,6 milliárdos munkát happolt el a ZÁÉV Építőipari Zrt a kaposvári vasútállomás műemlék épületének rehabilitációval összefüggésben.

A milliárdos üzletember cége legutóbb egyébként február végén nyert el egy közbeszerzést. 2,9 milliárd forintért ugyanis konzorciumban dolgozhat a bodrogkeresztúri hulladékkezelő telep építésén. Emellett idén még 2 közbeszerzést nyert el, mindkettőt az uniós pályázatokból megvalósuló útfelújításokkal összefüggésben. Az egyik 493 a másik pedig 696 millió forint értékű munkát jelent - igaz, mindkettőt konzorciumban vitte el a Közgép. Összesen tehát a 11 milliárd forint értékű elbukott munkával szemben csupán

4 milliárdos összértékű megnyert tender áll.

Csak az érdekesség kedvéért megjegyeznénk, 2014 január és márciusa között kicsivel több mint 36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket a cég és közel 7 milliárd forint értékű munka esetén egyedül sikerült győzedelmeskednie, nem pedig konzorciumban. 

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!