2015. október 20. 13:55

A harmadik negyedév újabb létszámcsökkenést hozott a Magyar Posta berkein belül - derül ki a legfrissebb adatokból.

A Magyar Posta honlapján közzétett dokumentum szerint a cégnél foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 30 051 volt, ami a második negyedévhez képest 159-cel jelent kevesebb dolgozót. Tavaly év végéhez mérten pedig már 647 fős a mínusz, vagyis csak idén ennyi dolgozótól vált meg valamilyen formában a Magyar Posta.

Azt mindenképpen hozzá kell tenni a történethez ugyanakkor, hogy a létszámcsökkenés nem csak és kizárólag leépítéseket jelent. Minden bizonnyal az üres pozíciók megszüntetése is apasztotta a létszámot az elmúlt negyedévekben. Vagyis tegyük fel a nyugdíjba vonult dolgozó helyére nem kerestek új alkalmazottak, hanem a feladatok újraosztása, racionalizálása mentén megszüntették az adott pozíciót.

A "leépítési" hullám egyébként 2012 év elején kezdődött, azóta a Posta alkalmazásából 3936 embert küldtek el, illetve szüntették meg a pozícióját.

A közzétett dokumentum szerint a harmadik negyedévben összesen 14,9 milliárd forint munkabért fizettek az alkalmazottaknak, 1,3 milliárd forint pedig teljesítményelismerésként, jutalomként adott összeg volt. Összesen így 17,2 milliárd forint juttatást fizetett ki a cég, ami jóval kevesebb a második negyedéves 18,9 milliárd forintnál. Ebből az összegből egyébként 177,2 millió csak a vezetők bérét és egyéb juttatásait jelenti.  

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.