2016. augusztus 11. 03:22

Csak az idei első félévben közel kétszer több dolgozótól vált meg a Magyar Posta, mint 2015 egészében - derül ki a honlapon közzétett dokumentumból.

A Magyar Posta foglalkoztatottainak átlagos létszáma a második negyedévben 29 502 fő volt a honlapon közzétett dokumentum szerint. A létszám az első negyedév véginél 347 fővel kevesebb, a tavaly év végi állapothoz mérten pedig 807 fős létszámcsökkenésről beszélhetünk.

A nagymértékű idei változás azért is meglepő, mert tavaly egész évben mindössze 416-tal csökkent a foglalkoztatottak átlagos létszáma, vagyis idén újra felgyorsult a dolgozók számának apadása.

Az idei 807 fős létszámcsökkenés nem csak és kizárólag leépítéseket jelent. Minden bizonnyal az üres pozíciók megszüntetése is apasztotta a létszámot az elmúlt negyedévekben. Vagyis például a nyugdíjba vonult dolgozó helyére nem kerestek új alkalmazottak, hanem a feladatok újraosztása, racionalizálása mentén megszüntették az adott pozíciót.

A leépítések még 2012 elején kezdődtek el a Postánál, és azóta már összesen 4750 személlyel csökkent a dolgozói létszám.

A legfrissebb dokumentum szerint egyébként munkabérre összesen 15,1 milliárd forintot fizettek ki, ami csupán néhány tízmillióval kevesebb az első negyedéves összegnél. Ezen felül a második negyedévben még 4,9 milliárd forint prémiumot és jutalmat is kifizettek a dolgozóknak, amivel együtt 19,97 milliárd forintot tettek ki a juttatások. Ez az első negyedévinél 2,6 milliárddal többet jelent.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.