2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csak az idei első félévben közel kétszer több dolgozótól vált meg a Magyar Posta, mint 2015 egészében - derül ki a honlapon közzétett dokumentumból.

A Magyar Posta foglalkoztatottainak átlagos létszáma a második negyedévben 29 502 fő volt a honlapon közzétett dokumentum szerint. A létszám az első negyedév véginél 347 fővel kevesebb, a tavaly év végi állapothoz mérten pedig 807 fős létszámcsökkenésről beszélhetünk.

A nagymértékű idei változás azért is meglepő, mert tavaly egész évben mindössze 416-tal csökkent a foglalkoztatottak átlagos létszáma, vagyis idén újra felgyorsult a dolgozók számának apadása.

Az idei 807 fős létszámcsökkenés nem csak és kizárólag leépítéseket jelent. Minden bizonnyal az üres pozíciók megszüntetése is apasztotta a létszámot az elmúlt negyedévekben. Vagyis például a nyugdíjba vonult dolgozó helyére nem kerestek új alkalmazottak, hanem a feladatok újraosztása, racionalizálása mentén megszüntették az adott pozíciót.

A leépítések még 2012 elején kezdődtek el a Postánál, és azóta már összesen 4750 személlyel csökkent a dolgozói létszám.

A legfrissebb dokumentum szerint egyébként munkabérre összesen 15,1 milliárd forintot fizettek ki, ami csupán néhány tízmillióval kevesebb az első negyedéves összegnél. Ezen felül a második negyedévben még 4,9 milliárd forint prémiumot és jutalmat is kifizettek a dolgozóknak, amivel együtt 19,97 milliárd forintot tettek ki a juttatások. Ez az első negyedévinél 2,6 milliárddal többet jelent.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!