<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Egyesült Államokból kiinduló pénzügyi válság hatására hat éves mélypontjára süllyedt a müncheni Ifo intézet által számított világgazdasági hangulatindex. Az évente négyszer kiszámított index áprilisban 81,4 pontra süllyedt a negyedévvel ezelőtt mért 90,4 pontról.

Az index a 92 országban megkérdezett ezer szakértő véleményére alapozódik. A következő hat hónapra vonatkozó várakozások indexe 66,7 pontra esett a korábbi 71,9 pontról. A szakértők a konjunktúra legnagyobb kockázati tényezőjének a dollár gyengülését tekintik.

Rosszabbodott a jelenlegi gazdasági helyzet megítélése is, az erre vonatkozó index 96,8 pontra esett a korábbi 109,6 pontról.

Főképp az Egyesült Államokban esett erőteljesen a jelenlegi helyzet megítélésének mutatója, viszont a szakértők már nem annyira borúlátóak a következő hat hónap megítélésében. Ázsia gazdasági helyzetét is borúlátóan ítélik meg a megkérdezettek, elsősorban Dél-Koreáét és Hongkongét, de negatív a szakértők véleménye a japán gazdaság következő fél évét illetően is.

A német, az osztrák és a svájci gazdaságról alkotott vélemények viszonylag kedvezőek,  erősen esett viszont a francia, az olasz és a spanyol konjunktúrát jelző index.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.