2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Felfújt vádaskodásnak minősítette a gyerekmunkáról szóló híreszteléseket India kereskedelmi minisztere. Jogvédő szervezetek nemrég vádolták meg a Gap divatláncot azzal, hogy gyermekek által rabszolgamunkában előállított ruhákat árusít.

Kamal Nath miniszter szerint a rossz hírverés miatt a fejlett országok korlátozhatják a szegényebb régiókból történő exportjukat, ami gyengítené a gazdaságot, és csak rosszabbá tenné a helyzetet. A miniszter azonban a Gap ügyét konkrétan nem érintette, hanem általánosságokban beszélt - írja az MSNBC.

"Egyre inkább úgy látjuk, hogy egyes szervezetek arra törekszenek, hogy rossz fényben tüntessék fel az országot" - mondta el Nath.

Az angliai Observer magazin egy tíz éves kisfiúról készített filmet, aki a Gap európai és amerikai üzleteinek készített ruhákat. A fiú szerint családja eladta őt a gyár tulajdonosának, aki négy hónapon keresztül ingyen dolgoztatta, és addig nem fogja elengedni, amíg a fiú családjának fizetett díj vissza nem térül. Egy másik, 12 éves fiú arról számolt be, hogy a gyermekeket gyakran megverték, ha úgy gondolták, nem dolgoznak elég keményen.

"Az érintett gyárban egyetlen márkánkat készítik. Szigorú szabályaink vannak a gyermekmunka ellen, melyeket nagyon komolyan veszünk, ezért alapos vizsgálatot indítunk az ügyben" - közölte a kirobban botránnyal kapcsolatban Dan Henkle, a Gap szóvivője.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!