2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy hét múlva indítja első szállítmányát az ország ötödik magánvasútcége, a Train Hungary Magánvasút Kft. A cég két hét múlva már a Deutsche Bahnnak is dolgozik, ám működését nehezíti, hogy a bérelhető mozdonyok és vagonok száma szűkös – írta a Világgazdaság.

Három nagy projektet kíván indítani az idén a tavaly októberben bejegyzett Train Hungary Magánvasút Kft. A négy magánszemély tulajdonában lévő debreceni cég a hónap közepétől zúzott követ és ágyazati homokot szállít a Montávia Kft. megbízásából egy vasúti építkezésre. A feladat mintegy 400 millió forintot hoz Filep Ernő ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint.

A társaságnak egy dízelmozdonya és kilenc tartálykocsija van, a feladat teljesítéséhez ezek mellé további vagonokat kell bérelnie. Vélhetőleg szlovákiai és romániai cégektől kap segítséget, mert a hazai lehetőségek szűkösek. A MÁV Cargo Zrt. és a MÁV Zrt. tulajdonában lévő használaton kívüli gördülőállomány vagy túl rossz állapotú, vagy lejárt a fővizsgája. A Train ugyan felajánlotta a MÁV-nak, hogy néhányat felújít, majd ennek díját "lelakja", de még nem született megállapodás. A Trainnek legalább nyolcvan kocsira lenne szüksége.

A Deutsche Bahn (DB) megbízásából áprilistól közlekedtetne a cég hetente egy konténerszállító vonatpárt Hegyeshalom és Biharkeresztes között. A vonat Németországból Ausztrián és Magyarországon át juttatna Romániába újrahasznosítandó hulladékot. A munkára kétéves keretszerződést kötött a Train.

A cég a MÁV-val tárgyal mozdonybérlésről vagy vontatási szolgáltatás igénybevételéről. Filep Ernő szerint nem járható út, ha a hazai magán-vasúttársaságok egymástól, a MÁV-tól vagy a MÁV Cargótól akarnak piacot elvenni. Ha időben nem fognak össze, mindannyiukat - még a MÁV Cargót is - kiszoríthatják a megjelenő német és román vasútcégek - számol be a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!