TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A KSH ma reggeli közlése szerint a fogyasztói árak decemberben 0,3 százalékkal emelkedetek, ami 10,1 százalékos éves áremelkedésnek felel meg.

A KSH által számított maginflációs mutató (szezonális élelmiszerek és üzemanyagok nélkül számítva) 8,9 százalékos áremelkedést mutat. A 2000-es év utolsó havi eredményei 9,8 százalékos éves átlagos inflációt eredményeztek.

Az eredmények gyakorlatilag tökéletesen megegyeznek az előzetes várakozásokkal. A havi áremelkedés szerkezetét tekintve, megállapítható, hogy az élelmiszerárak 0,7 százalékos emelkedése kissé elmarad várakozásainktól, melyet viszont ellensúlyozott, a ruházkodási cikkek decemberi havi szintén 0,7 százalékos áremelkedése, ami egy kissé magasabb lett a szokásosnál. Az egyéb cikkek üzemanyagok sor ezúttal várakozásoknak megfelelően kedvezően érintette a havi árindexet, amit elsősorban a sorozatos üzemanyagár-csökkentés eredményezett. A szolgáltatások árai továbbra is mérséklet ütemben növekedtek (0,3 százalék).

A következő hónap során a januári áremelések fejthetnek ki kedvezőtlen hatásokat, amelyek számításaink szerint 1,8-2,0 százalékos havi áremelkedést eredményezhetnek, amivel a januári év/év árindex 10,3-10,5 százalékos lehet. A következő hónapok során meghatározó a világpiaci olajárak alakulása, melyekre döntő hatással lehet a holnap kezdődő OPEC ülés. Az élelmiszerek oldaláról bár az ideinél mérsékeltebb, de továbbra is komoly inflációs nyomásra számítunk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.