2001. november 14. 11:00

A fogyasztói árak októberben 0,3 százalékkal nőttek szeptemberhez képest, és 7,6 százalékkal haladták meg a 2000 októberi szintet.

A fogyasztói árak októberben 0,3 százalékkal nőttek szeptemberhez képest, és 7,6 százalékkal haladták meg a 2000 októberi szintet, az első tíz hónapban az árak átlagosan 9,6 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden.

Az elemzők októberre 7,6 százalék körüli inflációt vártak. A maginfláció szeptemberhez viszonyítva 0,5 százalék, az egy évvel korábbihoz képest pedig 8,5 százalék. A fogyasztói árak szeptemberben 0,5 százalékkal nőttek augusztushoz képest, és 8 százalékkal haladták meg a 2000 szeptemberi szintet, az első kilenc hónapban az árak átlagosan 9,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Tavaly októberben a fogyasztói árak 10,4 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, míg a szeptemberi szintet 0,7 százalékkal haladták meg.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.