TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A BellResearch és a Think Consulting elkészítette az első "Magyar Infokommunikációs Jelentést".

A közép- és nagyvállalati PC-k kétharmadához van már internetes kapcsolat

Telítődési szakaszba jutott a vállalati internet-csatlakozások kiépítése, s a továbbiakban a cégek inkább a meglévő csatlakozási lehetőségek minőségi javítására fektetik a hangsúlyt. A közép- és nagyvállalatoknál PC-vel rendelkező dolgozók kétharmadának van internetes csatlakozási lehetősége a munkahelyén, amit döntő részt e-mailezésre használnak. A Magyar Infokommunikációs Jelentésből kitűnik, hogy idén áprilisban a vizsgált vállalati körben közel 70 százalékos volt az internet-elterjedtség. Az idei évre tervezett csatlakozás-kiépítéseket tekintve decemberre ez az arány már 80 százalékra emelkedik majd. A szegmenseket egyenként elemezve az látszik, hogy a nagyvállalatok 98,5 százaléka már rendelkezik internet-csatlakozással, vagyis ez a piac már telítődött, s a kiépítés aránya már a közép- és kisvállalati körben is lassul, de közel azonos szinten áll.Van viszont még mit tenni annak érdekében, hogy az adatforgalom felgyorsuljon. Jelenleg a cégek 76 százaléka még csak maximum 64 kbps sebességgel tud felcsatlakozni a világhálóra. 43 százalékuk ISDN?t, 36,3 százalékuk analóg modemet használ. A többi, jóval nagyobb sebességet lehetővé tévő megoldás (optikai kábel, bérelt vonal, TV-kábel stb.) elterjedtsége még alacsony.

Év végére minden második cégnek lehet saját weboldala

Az internet kapcsolattal rendelkező vállalatok 45 százaléka már rendelkezik honlappal, azonban ez a teljes vállalati szférára vetítve csak 32 százalék, ami mintegy 9.950 vállalati weblapot jelent.A céges honlapok penetrációjának növekedése - ellentétben az internet elterjedésével - még az intenzív növekedés fázisában van, a saját weblappal még nem rendelkezők közel fele erre az évre tervezi a fejlesztést, megközelítve ezzel az 50 százalékos penetrációs szintet (48,5 százalék).A közép- és nagyvállalati honlapokat jellemzően a cégek munkatársai (44 százalék) vagy kisvállalkozások (35 százalék) fejlesztik - webdesign-, reklámügynökségek és internetes tanácsadók csak minden tizedik esetben kapnak megbízást. A meglévő oldalakon jellemzően a hagyományos prospektus jellegű tartalmak dominálnak, az interaktív és online szolgáltatások ritkák, az e-commerce funkciók is csak elvétve fordulnak elő (8 százalék).Internet kapcsolataikra a 10 fő feletti cégek idén mintegy 14 milliárd forintot fordítanak.


Magyar Infokommunikációs Jelentés

Magyar Infokommunikációs Jelentés 2
Magyar Infokommunikációs Jelentés 3
Magyar Infokommunikációs Jelentés 4
Magyar Infokommunikációs Jelentés 5
Magyar Infokommunikációs Jelentés 6
Magyar Infokommunikációs Jelentés 7
Magyar Infokommunikációs Jelentés 8
Magyar Infokommunikációs Jelentés 9

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.