2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elsőként az ország települései közül még e hónapban ingyenes internet-hozzáféréshez jut a Pest megyei Zsámbék valamennyi lakosa, erről írt alá megállapodást az önkormányzat a szolgáltató céggel - közölte a nagyközség polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Lovas Lajos elmondta, hogy a szerződés szerint a partner cég kiépíti a wifi rendszert a faluban és ezáltal bizonyos rádiós sávszélességben lefedi a falu egész területét, lehetővé téve az internetes alapszolgáltatások használatát a település mind az 1500 épületében. A hozzáférés havi költségét az önkormányzat magára vállalja, ennek számszerű összege azonban - üzleti megfontolásból - nem publikus.

A kft. számára azért lehet előnyös az önkormányzattal kötött együttműködés, mert az alapszolgáltatásokon túl, meghatározott összegért árulja különféle díjcsomagokban az emelt szintű további szolgáltatásait, például a filmek letöltésének lehetőségét.

A megrendelésekre jók az esélyek, mert az 5000 lakosú községben egy felmérés szerint nagy az igény az internetezésre. Annál is inkább is mert sok fiatal él itt, a faluban például két középiskola is működik - utalt rá a polgármester.

Az ingyenes internetezés egy kisméretű antenna közbeiktatásával laptoppal is elérhető, így az otthonokon túl  gyakorlatilag a falu vendéglátó helyei hamarosan egyfajta internetes kávézóként várják a betérőket, ami akár további idegenforgalmi vonzerőt jelenthet Zsámbéknak.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!