TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarországon egyelőre lassan terjed az elektronikus ügyintézés, derül ki a TNS nemrég közzétett tanulmányából. Míg ugyanis az elmúlt tizenkét hónapban világszerte tizenöt százalékkal nőtt azok száma, akik e-kormányzati szolgáltatásokat igénybe vettek, addig sajnos a hazai tendencia ezzel ellentétes, ugyanennyivel esett vissza az e-kormányzati oldal adta lehetőségeket kihasználók száma.

Skandinávia az élen

A közepes felhasználók között (16-35 százalék közötti érték) a régióból a Cseh Köztársaság szerepel. A "nagyon magas penetráció" (több, mint 50 százalék használó) kategóriába döntően a skandináv államok, tartoznak. Ezek közül is a svédek az éllovasok, a maguk 57 százalékával. Őket követi, Norvégia, Szingapúr valamint Dánia.

Az egyes korcsoportok szerint vizsgálva a 25-34 év közötti korosztály a legaktívabb csoport, igaz nem nőtt jelentősen az arányuk, hiszen 39%-ról 40%-ra gyarapodott. Nem szabad azonban az idősebbeket sem leírni, mivel rendkívül sokan kattantak az e-kormányzati oldalakra: az 55-64 éves korosztály 2%-ról 18%-ra növekedést produkált.

"Az online kormányzati szolgáltatások használatának növekedése világszerte azt jelzi, hogy az emberek egyre jobban elfogadhatónak tartják, hogy az internetet bevonják a kormányzati tevékenységbe mind nemzeti, mind lokális szinten. Azonban lényeges különbségeket találunk az e-kormányzat használatában az egyes országok között, melynek okai lehetnek az internet biztonságába vetett bizalom, a hozzáférés egyszerűsége és a honlapok tartalmában mutatkozó különbségek" - áll a felmérésben.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.