2012. január 19. 22:25

A várt számokat hozta az Intel a negyedik negyedévben.

Nem tudta túlteljesíteni a várakozásokat a világ legnagyobb chipgyártója a negyedik negyedévben, melynek hátterében több tényező is áll. Egyrészt a gyártásban voltak problémák, mivel a thaiföldi gyáregységben nem a tervek szerint tudtak termelni az árvíz miatt. Ugyanakkor a fogyasztói oldalon sem volt minden rendben, akiknek nincs szükségük nagy teljesítményű gépre, azok közül egyre többen vásárolnak iPad-eket (illetve hasonló kategóriába tartozó eszközöket), ami keresleti oldalról jelent kihívást az Intel számára.
A cég nyeresége részvényenként 64 cent lett, ami meghaladja az egy évvel korábbi 56 centes szintet, és minimálisan az elemzői konszenzus felett van, melynek átlaga a FactSet Research szerint 61 cent volt. A bevételek is hasonló képet mutattak: 13,9 milliárd dollár értékű forgalmat bonyolítottak, az elemzők pedig 13,7 milliárdot vártak.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.