2000. október 31. 11:00

Tizennégy internet-szolgáltató, illetve internetes cég tiltakozását fejezte ki hétfőn Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének múlt heti nyilatkozata miatt.

Tizennégy internet-szolgáltató, illetve internetes cég tiltakozását fejezte ki hétfőn Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének múlt heti nyilatkozata miatt.

Az ORTT elnöke a múlt héten egy napilapnak nyilatkozva az internet szabályozásáról alkotott véleményét kifejtve úgy fogalmazott, hogy "az új média szinte egyáltalán nem kínál még valóban újszerű tartalmat és igazán hasznos információkból is keveset szolgáltat, az emberek többsége csupán pornóképek nézegetésére használja".
“Mi, akik a világhálóban, mint médiában rejlő lehetőséget kihasználva tartalomfejlesztéssel, szolgáltatással, vagy ezek nélkülözhetetlen technikai hátterének biztosításával foglalkozunk, nem hisszük, hogy egy kisebbség részét alkotnánk” - fogalmaznak a tiltakozók.

Az internetes cégek vezetői nem hiszik, hogy valamennyiük munkáját egyetlen nyilatkozatában, szempontjainak megnevezése, s általában indoklás nélkül minőségi kritikával illetheti a műsorszolgáltatási elvek felügyeletére hivatott testület elnöknője.

Amennyiben bárki úgy érzi, hogy az interneten található tartalom minősége és hasznossága elmarad más technikai háttéren nyugvó médiumtól, ha úgy érzi, hogy a kormányzati, kulturális, közösségi adatszolgáltatás nem felel meg a hazai médiaszabályozásnak, akkor állunk elébe egy szakmai alapokon nyugvó megmérettetésnek.

E nélkül azonban nem látjuk a nyilatkozat megalapozottságát, s tiltakozunk az ellen, hogy egy sztereotípiát hajtogatva kényszerítsenek minket védekezésre - szögezi le a 14 cég képviselője által fogalmazott közlemény.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.