1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mol termelés-megosztási szerződést írt alá az Észak-Irakban lévő Akri-Bijeel és a Shaikan szárazföldi blokkokra - közölte a vállalat.

Az Akri-Bijeel termelés-megosztási megállapodást a Mol az iraki kurdisztáni regionális kormánnyal, a Shaikan blokkra vonatkozó szerződést pedig a kurdisztáni regionális kormány mellett a a Gulf Keystone Petroleum Ltd. és a Texas Keystone Inc. képviselőivel írta alá.

A régió fővárosától, Erbiltől 50 kilométerre fekvő Akri-Bijeel blokk területe 889 négyzetkilométer, míg az Erbiltől 60 kilométerre északra lévő Shaikan blokk területe 283 négyzetkilométer.

A Molnak száz százalékos részesedése van az Akri-Bijeel blokkban, és a kurdisztáni regionális kormány költségeinek 20 százalékát állja a kutatási fázisban. A Shaikan blokkban a Mol 20 százalékos pénzügyi kötelezettségvállalás mellett 16 százalékos részesedéssel rendelkezik. 

A magyar olajtársaság hétfőn jelentette be, hogy negyven százalékos részesedést szerzett egy kameruni tengeri blokkban Nyugat-Afrikában. A Mol az operátor partnerével közösen két kút fúrását tervezi 2007 negyedik negyedévben és 2008 első negyedévben, hogy értékeljék a blokk korábbi működtetőinek felfedezéseit.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!