2006. szeptember 6. 08:01

Újabb nagy irodaházat adott át tegnap a TriGránit a milleniumi városközpontban. A cég máris megkezdte két újabb, összesen 40 ezer négyzetméteres tömbjének kivitelezését. Az egykori expótelkeken további 200 ezer négyzetméternyi irodát építhet fel a társaság, az eredetileg tervezett hoteleket és a kongresszusi központot azonban várhatóan nem valósítja meg - írja a Világgazdaság.

A legnagyobb bérlő a kormány lehet, de a társaság illetékesei szerint egy olyan kiemelt hely, mint a milleniumi városközpont, akkor is érdeklődésre tart számot, ha mégsem sikerül ott elhelyezni a kormányzati irodákat. Több nagyvállalat is keres ugyanis egyszerre 15-20 ezer négyzetméternyi irodát, és újabbak tervezik a piacra lépést.

A közvetlen térség felértékelődését jelzi, hogy a szemközti nagy saroktelken az AIG/Lincoln építi a Haller Kert irodaházat, a Wallis Ingatlan a közelmúltban adta át a csaknem 10 ezer négyzetméteres Máriássy Házat, a Tesco pedig hipermarketet húz fel néhány száz méterre, és több luxuslakópark is létesült - számol be a Világgazdaság.