TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

30 millió euró beruházással 22 ezer négyzetméteres irodaházat épít a Ferihegyi repülőtér mellett az AIG/Lincoln, az első ütem szerkezete már készül - mondta Schőmer Norbert fejlesztési igazgató sajtótájékoztatón szerdán.

A The Quadrum nevű projekt hatezer négyzetméteres első üteme egy év múlva lesz készen 419 férőhelyes mélygarázzsal, a bérleti díj havi 14-15 euró, plusz további 3,50 euró üzemeltetési költség lesz négyzetméterenként.

Pados Gergely, az irodák kiadását intéző Cushman & Wakefield tanácsadója nemzetközi példákkal indokolta, hogy miért kell irodákat építeni a repülőterek mellé. Például Amsterdamban 60 ezer négyzetméter felület áll rendelkezésre, nincs egy kiadatlan négyzetméter sem, és itt működik a Microsoft központja. Moszkva repülőterei mellett 120 ezer, míg Szófiában 100 ezer négyzetméter iroda található.

Az AIG/Lincoln kereskedelmi létesítményt a világon először Magyarországon épített, ez a The Quadrum mellett három hete átadott 44 ezer négyzetméteres Market Central Ferihegy. Előkészítés alatt áll a miskolci 45 ezer négyzetméteres és a szegedi 28 ezer négyzetméteres hasonló létesítmény is.

Az amerikai AIG/Lincoln Európában 2,1 millió négyzetméternyi létesítmény fejlesztését és üzemeltetését végzi. Magyarországon eddig két logisztikai parkot (M1 és Airport) épített 136 ezer négyzetméteren, a kész irodaterület pedig 61 ezer négyzetmétert tesz ki. Jelenleg 68 ezer négyzetméter iroda épül, a legnagyobb létesítmény a Haller Garden 32 ezer négyzetméterrel.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.