2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

30 millió euró beruházással 22 ezer négyzetméteres irodaházat épít a Ferihegyi repülőtér mellett az AIG/Lincoln, az első ütem szerkezete már készül - mondta Schőmer Norbert fejlesztési igazgató sajtótájékoztatón szerdán.

A The Quadrum nevű projekt hatezer négyzetméteres első üteme egy év múlva lesz készen 419 férőhelyes mélygarázzsal, a bérleti díj havi 14-15 euró, plusz további 3,50 euró üzemeltetési költség lesz négyzetméterenként.

Pados Gergely, az irodák kiadását intéző Cushman & Wakefield tanácsadója nemzetközi példákkal indokolta, hogy miért kell irodákat építeni a repülőterek mellé. Például Amsterdamban 60 ezer négyzetméter felület áll rendelkezésre, nincs egy kiadatlan négyzetméter sem, és itt működik a Microsoft központja. Moszkva repülőterei mellett 120 ezer, míg Szófiában 100 ezer négyzetméter iroda található.

Az AIG/Lincoln kereskedelmi létesítményt a világon először Magyarországon épített, ez a The Quadrum mellett három hete átadott 44 ezer négyzetméteres Market Central Ferihegy. Előkészítés alatt áll a miskolci 45 ezer négyzetméteres és a szegedi 28 ezer négyzetméteres hasonló létesítmény is.

Az amerikai AIG/Lincoln Európában 2,1 millió négyzetméternyi létesítmény fejlesztését és üzemeltetését végzi. Magyarországon eddig két logisztikai parkot (M1 és Airport) épített 136 ezer négyzetméteren, a kész irodaterület pedig 61 ezer négyzetmétert tesz ki. Jelenleg 68 ezer négyzetméter iroda épül, a legnagyobb létesítmény a Haller Garden 32 ezer négyzetméterrel.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!