1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A korábban visszavonulót fújt amerikai Starbucks a jelek szerint mégis belevág az első budapesti kávézó megnyitásába - írja a Népszabadság hétfői számában.

A lap szerint bár a cég egyelőre nem adott hivatalos nyilatkozatot az ügyben, ám árulkodó, hogy egy internetes állásportálon már keresik az első egység vezetőjét.

Korábban már szó volt a világ 49 országában 16 ezer kávézót üzemeltető amerikai társaság magyarországi terjeszkedéséről, a gazdasági válság miatt azonban a cég lemondott erről, illetve bizonytalan időre elhalasztotta. Bár a gazdasági környezet nem javult a korábbi nyitási kísérlet óta, a Népszabadságnak egy kávéházakat üzemeltető nyilatkozó azt mondta: jelentősen csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!