3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb három évre Kovács Árpád egyetemi tanárt, a Költségvetési Tanács elnökét választotta elnökévé május 22-én a Magyar Közgazdasági Társaság küldöttközgyűlése. Az idén 120 éves tudományos civil szervezet főtitkári posztját Hegedüs Éva, a Gránitbank alelnök-vezérigazgatója vette át Halm Tamástól, aki 1999 óta töltötte be ezt a tisztséget a társaságnál.

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Magyarország egyik legnagyobb hagyományú szakmai-tudományos egyesülete, sőt az egész kontinensen az elsők között jött létre. A mintegy ötezer tagot számláló közhasznú egyesület nagy súlyt fektet arra, hogy az elmélet és a gyakorlat, a kutatás és az oktatás, a közszolgálat és a vállalati szféra, a pénzintézetek és a média területén dolgozók közül egyaránt toborozzon tagokat. Az MKT országosan 16 szakosztályt működtet, 15 megyében működik helyi szervezete, és a legtöbb hazai gazdasági felsőoktatási intézményben tevékenykedik ifjúsági szervezete.

A fennállásának 120. évfordulóját május 27-én ünneplő társaság tisztújító küldöttközgyűlésén a szervezet alelnökévé választották Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét, az UniCredit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatóját. Rajta kívül továbbra is Balázs Péter egyetemi tanár, volt uniós biztos és külügyminiszter, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, korábbi miniszter és jegybankelnök, Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója és Török Ádám akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára tölthetik be az alelnöki tiszteket. A küldöttek az elnökség soraiba választották Balog Ádámot, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét is. Az MKT Felügyelőbizottságának elnöki tisztét a következő három évben Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora töltheti be.

A Magyar Közgazdasági Társaság tisztújító küldöttközgyűlésén kitüntetéseket is osztott a leköszönő elnökség. A szervezet legmagasabb kitüntetését, a Közgazdász Nagydíjat vehette át Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének korábbi elnöke, az MKT Pénzügyi Szakosztályának nemrégiben leköszönt elnöke. Ugyancsak Közgazdász Nagydíjat adományozott az elnökség Halm Tamásnak, a Budapesti Gazdasági Főiskola felnőttképzési igazgatójának, az MKT most leköszönt főtitkárának. A szervezet első elnökéről elnevezett Láng Lajos-díjjal tüntette ki az elnökség Nyíri Ivánt, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának tiszteletbeli elnökét, valamint Madarász Lászlót, a Fejér Megyei Szervezet elnökét. Az MKT Heves Megyei Szervezetének most leköszönt titkára, Wenczel Katalin Közgazdász Díjat vehetett át a társaság éves küldöttközgyűlésén.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!