2009. február 25. 11:14

A Malév és az orosz Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest és Moszkva közötti járataikat. A közös üzemelésről szóló code share megállapodás érvénybe lépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Seremetyevó repülőtérre fognak közlekedni.

Magyarország és Oroszország nemzeti légitársaságai együttműködésének köszönhetően a két főváros között ismét napi két járat közül választhatnak a Malév és az Aeroflot utasai a nyári menetrendi időszaktól, vagyis 2009. március 29-től. A közös üzemelésű járatokat a Malév új generációs Boeing B737-sekkel, az Aeroflot pedig Airbus A319 típusú repülőgépekkel teljesíti.

Az üzemelés összehangolásától - előnyös csatlakozó járatok biztosításával - mindkét légitársaság a forgalom további erősödését várja. A Malév menetrendje a moszkvai járataihoz már jelenleg is jó átszállást kínál a nyugat- és dél-kelet európai célállomások tekintetében.

A két légitársaság együttműködése nem új keletű. A Malév és az Aeroflot már 2002-től egészen 2008. március 30-ig is hasonló megállapodás szerint üzemeltette a két főváros között közlekedő járatait.

Menedzsment Fórum