<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Marketing & Média szaklap második alkalommal készítette el Az 50 legbefolyásosabb ember a magyar médiaiparban című rangsort. A listára nem médiaszereplők, hanem azok a szakemberek kerültek fel, akik véleményükkel, döntéseikkel meghatározzák a magyar médiapiac trendjeit, kijelölik annak irányait, hangsúlyait. A ranglistát – az első alkalomhoz hasonlóan - Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója vezeti.

A Marketing & Média összeállítása szerint a médiapiac legbefolyásosabb embere ismét Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója lett. Nem panaszkodhatnak a TV2-nél sem, hiszen Várdy Zoltán, a csatorna vezérigazgatója három helyet előrelépve az ötödik helyen végzett.

A lista második helyén Bayer József, az Axel Springer ügyvezetője végzett, a sajtópiacot rajta kívül még a negyedik helyezést elért Szabó György, a Sanoma Budapest Zrt. vezérigazgatója képviseli a listán.

A médiaügynökségi vezetők közül a Top 50 legelőkelőbb helyét Simon Zsolt, a Mediaedge:cia ügyvezetője, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének az elnöke szerezte meg, miután a tavalyi hatodik után idén a harmadik helyezést érte el.

Bekerülők

Tavaly még egyedül Várdy Zoltán képviselte a TV2-t a Top 50-ben, a mostani összeállításba azonban két másik vezető is bekerült a csatornától: Gyöngyössy Bence program- és Kovács Krisztián kereskedelmi igazgató.

Rajtuk kívül még további nyolc új szereplője van a Marketing & Média 2009-es toplistájának. Közülük Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezetője érte el a legjobb helyezést, miután a 27. lett. Bekerült a Top 50-be Földes Ádám, a Da-nubius Rádió újdonsült vezérigazgatója, és Heal Edina a Sláger Rádió első embere is. A szélesebb körben kevéssé ismert médiapiaci szereplők közül pedig Holger Martens, aki a magyarországi Axel Springer társügyvezetője.

Kikerülők

A lista tavalyi szereplői közül idén tizen nem kerültek be a Top 50-be. A legelőkelőbb helyről Simó György esett ki, aki a Magyar Telekom vezérigazgató-helyetteseként 2008-ban még a kilencedik helyezést érte el, márciusban azonban távozott a telekommunikációs cégtől.

A kikerülők között van Kovács Nimród, aki a UPC közép-kelet-európai elnöki székét hátrahagyva nyugdíjba vonult. Az idei listában már nem szerepel az RTL Klub tavaly tavasszal felmondott kereskedelmi igazgatója, Steve Varcoe, és Serényi János, aki húsz év után hagyta ott a McCann Erickson reklámügynökséget.

Nők a listán

Az idei összeállításban valamelyest romlott a nő-férfi arány, a médiapiac 50 meghatározó embere között mindössze kilenc nő szerepel. Ez eggyel kevesebb, mint ami a tavalyi listában volt. Balogh Gabriella, az OTP Bank marketingvezetője tavaly távozott a pénzintézettől és nem került be az idei toplistába. Csak úgy, mint az Aegis médiaügynökséget irányító Hajós Katalin, aki idén éppen, hogy kimaradt a Top 50-ből. A két kieső helyett csak egy új belépő, Heal Edina, a Sláger Rádió vezérigazgatója képviseli a női nemet.

Azért ami a hölgyeket illeti, egy kétségtelenül pozitív trend is kiolvasható az idei összeállításból. Egyrészt a legbefolyásosabb tíz médiaszereplő közé bekerült Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, másrészt a kilenc nőből nyolcan előre tudtak ugrani a toplistán. Utóbbiak közül a rekorder Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társaságának stratégiai ügyvezetője, aki 2008-hoz képest idén 21 helyezéssel került előbbrébb és a 16. lett.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.