2p

Januárban tovább nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma a tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az NHH gyorsjelentése szerint 2010 januárjában, a tavaly év végihez képest 7 ezerrel 1,148 milliónyira nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma. A gyorsjelentés az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 80-85 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók - többek között a Magyar Telekom Nyrt., a Digi Kft. és a UPC Kft.,- január végén összesen 2,487 millió előfizetést tartottak nyilván, amely 2 ezerrel kevesebb, mint egy hónappal korábban.

Januárban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 46,2 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat a decemberi 45,8 százalék után. A digitális előfizetéseken belül 2010 januárjában 389 ezerről 404 ezerre nőtt a kábeltelevízióra, vagy IPTV-re előfizetők száma és 752 ezerről 744 ezerre csökkent a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma. A gyorsjelentés adatai szerint az előfizetéssel rendelkező háztartásokon belül a decemberi 15,6 százalék után 16,2 százalékra nőtt a digitális kábeltévére, vagy IPTV-re előfizetők aránya.

A műholdas előfizetéssel rendelkezők részesedése a tavaly decemberi 30,2 százalékról január végére 29,9 százalékra, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya pedig 54,2 százalékról 53,8 százalékra csökkent. A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások - kábeltelevízió és IPTV - piacán az összes előfizetés 75-80 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma januárban 1,738 millióról 1,743 millióra emelkedett, ezen belül az analóg előfizetések száma 10 ezerrel csökkent, míg a digitális előfizetések száma 15 ezerrel nőtt.

Az NHH gyorsjelentésében szereplő szolgáltatók között -valamennyi szolgáltatást figyelembe véve - a UPC a piacvezető, a decemberi 31,9 százalék után január végén 31,8 százalékos piaci részesedéssel. Januárban a második Digi piaci részesedése 23,4 százalékról 22,7 százalékra csökkent, míg a harmadik Magyar Telekom (T-Home) 21,5 százalékról 22,2 százalékra növelte piaci hányadát.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!