1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Várhatóan 2008 elején adja el a Jaguar és Land Rover márkákat a Ford. A vállalat továbbá bejelentette, hogy 6800 munkahelyet szüntet meg Észak-Amerikában.

A Ford arra számít, hogy legkésőbb a jövő év elején sikerül eladnia a Jaguar és Land Rover luxusmárkákat a jelenleg is pályázó érdeklődőknek. A lehetséges vevők közt szerepel a One Equity Partners, a Ripplewood, a Terra Firma, a TPG, valamint az indiai autógyártó Tata Motors.

A vállalat szerint az újabb késés oka, hogy a jelzálogpiaci válság miatt nehezebben jutnak hitelhez a két cégre pályázó befektetők. A Ford azért akarja eladni az angliai luxusmárkákat, hogy javítsa a vállalat mutatóit, és újra nyereségessé tegye az amerikai részleget, írja a BBC News.

Az amerikai autógyártó júniusban jelentette be a Jaguar és a Land Rover értékesítését a globális irányítás racionalizálása jegyében. Akkori lapjelentések szerint az üzlet értéke elérheti a másfél millió dollárt. Az amerikai óriás idén adta el a szintén angliai Aston Martint, és kilátásba helyezte a svéd Volvo értékesítését is.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!