2009. november 29. 15:16

Idén karácsonyra is megnyitják az úgynevezett Szeretetpostát Nagykarácsonyban, így az ünnepi küldeményeket karácsonyi bélyegzővel látják el. A Magyar Posta emellett ismét jótékonysági akcióval rukkol ki az ünnepekre való tekintettel.

A Magyar Posta immár 21. alkalommal várja kis és nagy ügyfeleit, hogy karácsonyi bélyegzővel láthassa el a leveleket, a képeslapokat. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi küldeményeket minden héten más-más grafikájú lenyomattal továbbítják. Az idei bélyegzőket Baticz Barnabás grafikus tervezte, és a korábbiaktól eltérően nem feketék, hanem zöldek.

Az is hagyomány már, hogy a Magyar Posta karácsonyi forgalmi bélyeget bocsát ki az ünnep tiszteletére. Idén két, stílusában teljesen eltérő bérmentesítő nyomatot vásárolhatnak az érdeklődők, a felhasználók és a gyűjtők a postákon. A 75 forintos címleten - Hajdú József művészfotója alapján - Feszty Masa festőművész Úti Boldogasszony kegyképe látható. A 100 forintos bélyegkép karácsonyi hangulatot idéző, játékos grafikai kompozíciót ábrázol. Az elsőt Baticz Barnabás, a másodikat Benedek Imre tervezte. A 75 forintos a Pénzjegynyomdában, a 100 forintos az Állami Nyomdában készült.

Ismét meghirdette a Magyar Posta Postaangyal akcióját. Idén az adventi hetekben minden Start illetve Start plusz módon feladott csomag bérmentesítéséből 40 forintot félretesz a társaság. Az így összegyűlt pénzt csecsemőéletmentő berendezés vásárlására ajánlja fel a posta az Országos Mentőszolgálatnak. Tavaly 9 millió forint gyűlt össze, amelyből lélegeztetőgépet vettek egy veszprémi mentőkocsiba. Idén várhatóan hasonló berendezéssel szerelnek fel egy debreceni  mentőautót koraszülöttek ellátásra.

A Postaangyal az idén 4 éves, 2006-ban "született". Más módon már korábban is részt vett önálló karitatív akciókban a Magyar Posta. Legelőször 1913-ban bocsátott forgalomba 2 filléres feláras bélyeget a társaság. Akkor a Krassó-Szörény vármegye árvízkárosultjainak gyűjtöttek pénzt.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.